субота, 1 листопада 2014 р.

Подорож в Бельгію. Брюссель.


Бельгія держава у Західній Європі, яка межує з Голландієй, Люксембургом та Францієй. Столиця - Брюссель, гроші - євро. Населення Бельгії складається з двох груп: фламандців (~5 млн чол.), що населяють північні та центральні провінції Бельгії та розмовляють голландською, і валлонів (~4 млн чол.), що живуть у південних провінціях і своїми говірками близькі до північних французів (свою мову вони називають flammish, тобто фламандська). Найпоширеніша релігія — католицизм.

Офіційні мови — нідерландська (у Фландрії та Брюсселі), французька (у Валлонії та Брюсселі), німецька (друга офіційна на землях Німецькомовної громади).

Велосипед - основний транспорт, на ньому їздять всі - від мала до велика.

Бельгія — член ООН, НАТО, ЄС.

Бельгія відома своїми середньовічними замками та готичними соборами.

Бельгія єдина краєна в світі, яка виробляє приблизно 400 видів пива.

Бельгійський шоколад - найсмачніший в світі. Бельгійці виробляють 220 тонн шоколаду на рік.


Брюссель

В Брюссель ми поїхали потягом з Амстердаму з пересадкою в Роттердамі.






Зручний та швидкий потяг. Є інтернет. В салоні тихо та комфортно.












На вокзалі зловили таксі до центру міста.



А в центрі натовп. Спитав таксіста що за свято. Він відповів що в центрі завжди натовп.
 Я помітив, майже всі хто спілкуються французською або фламандською - не знають і не розуміють англійську мову. А всі хто говорять на "датч", ну тобто голландською, ці люди більш-меньш розуміють англійську мову. Наш таксіст як і більшість місцевих розмовляв фламандською, тому нашу розмову важко було назвати спілкуванням. Це виглядало як би китаєць питав би щось у напів-глухого африканця...



На брюссельській площі Grasmarkt у фонтана, серед вуличних музикантів та артистів скромно сидить бородатий чоловік з собачкою, вилитий з бронзи. Це Шарль Бюльс - колишній бургомістр, який чесно виконував свої обов'язки протягом 18 років (з 1881 по 1899 роки). За це вдячні жителі і звели пам'ятник улюбленому меру, самостійно зібравши необхідну для цього суму.



В Брюселлі також є бомжі


Архітектура просто зносить дах











Пройдемось вузькими вуличками Брюсселю


Архітектура в Брюсселі - це чудо залишене на віки!




А паби... бельгійське пиво з бельгійськими мідіями... це неймовірно смачно. 
ТАК мідії не готують ні в одній країні світу. 
Це цілий наваристий суп з мідіями з неповторним ароматом.


Брюссельські копи


Брюссельский "сцикун". Стільки про нього чув, а дивитись нема на що...


І кругом ці величезної красоти будівлі...


мій подарунок пабу в центрі Брюсселю - ПТН ПНХ





Звідси не хочеться їхати...




В центр Брюсселю зранку ми добрались на таксі десь за 7 - 8 хвилин. На зворотню дорогу до жд вокзалу ми виділили 40 хвилин (10 щоб знайти таксі, 10 доїхати до вокзалу і 20 хвилин на вокзалі знайти потяг і наш вагон). Але в центрі все було перекрито і ми ледве знайшли таксі за 20 хвилин... До потягу залишалось ще 20 хвилин коли ми сіли в таксі... За пару кілометрів до вокзалу було скаженніша пробка і ми просто встали... Запюзнюватись на потяг в наши плани не входило - це дорого нам би коштувало бо це був комфортний та скоросний експресс до Парижу. Пояснивши водію що ми запізнюємось, він звернув в якісь вулочки, і якось таки доїхав до вокзалу за 3 хвилини до відправлення потягу. З таксі ми вибігали та по перону неслись як скажені, але головне що на потяг ми таки встигли.

Забігаючи вперед скажу, серед трьох європейських сусідніх країн які ми відвідали за цю подорож (Голландія, Бельгія та Франція) Бельгія нам з Оксаною сподобалась більше всього. Власне серед багатьох країн де я був - Бельгія поза конкуренцією. Чому - розповім пізніше. Обов'язково сюди приїду знову.

Попереднє місто нашої подорожі - старовинне бельгійске місто - Брюгге. Але тут в блозі я вирішив викласти фотки з Брюгге саме після Брюсселю.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярные сообщения